Sopar de Germanor
La Federació de Colles de Sant Medir organitza el sopar de germanor de les colles, on hi participen també altres entitats i autoritats de la ciutat relacionades amb la Festa. Acostuma a ser sobre el cap de setmana proper al 10 de febrer.

Benedicció de caramels
La Colla La Providència organitza la benedicció de caramels a la Parròquia de Sant Joan de Gràcia amb una missa i un petit refrigeri.

Pregó de Sant Medir
La Federació de Colles organitza aquest acte en el que hi participen algunes colles de cultura popular de Grà, com els trabucaires o els diables. Es fa una petita cercavila des de la Plaç Trilla (on es troba el monument a les Colles de Sant Medir) fins la Plaç de la Vila, on gegants, timbalers i el Drac de Grà fan un petit homenatge a les Colles. En aquest acte també es realitza el traspàs de la bandera de la Federació a la colla següent en l'ordre establert. És un dia de festa al barri.
Aquest acte acostuma a ser sobre el diumenge de la sgona quinzena de febrer.

Romiatge a l'Ermita de Sant Medir
El diumenge anterior a Sant Medir la Colla La Monumental organitza el ja tradicional romiatge a l'Ermita de Sant Medir, on es venera la tomba d'en Josep Vidal. L'esmorzar o el dinar al pla de l'Ermita és opcional, però ja hi ha diverses colles que ho fan, entre les que ens trobem nosaltres.

Cercavila de Sant Medir a Sarrià
Durant el matí, les colles de Sant Gervasi participen en la cercavila pels carrers i les places del barri. Al vespre, es reuneixen amb la resta de colles al carrer Sant Salvador per realitzar la desfilada conjunta.

Cercavila de Sant Medir a Gràcia De bon matí s'entrega un ram de flors al Monument a les Colles a la Plaça Trilla de Barcelona. Durant el matí, les colles ronden en cercavila pel barri de Gràcia i Sant Gervasi. Després recuperen forces per tornar al vespre, a les 20.00 hores, quan desfilen pels carrers Escorial, Sant Salvador i Gran de Gràcia. Nosaltres arrenquem la sortida al carrer Escorial, entre els carrers Sant Lluís i Encarnació. Finalitzem la festa al nostre local social i fins el diumenge següent.

Imposició de llaçades a Sant Cugat Prop de la una del migdia, el mateix dia de Sant Medir, es celebra la missa en honor a Sant Medir al Pla de l'Ermita de Sant Medir, a Sant Cugat. Les Colles hi assisteixen amb les seves banderes per rebre la llaçada de cada any.

Cercavila de Sant Medir a La Bordeta El diumenge següent a Sant Medir, la Colla de La Parròquia organitza la cercavila pel barri de la Bordeta. A les 13 hores hi ha una missa i la imposició de llaçades a les colles participants. La nostra colla hi participa amb dos camions i mooooolts caramels.

Per a més informació sobre els actes de la festa consulteu la web oficial:

www.santmedir.org

Lletra cedida per Anna Vives.