La FederaciÓ de Colles de Sant Medir es va fundar l'any 1926 per primer cop, però malauradament va desaparèixer per tornar amb més força al 1951. El seu objectiu era, i continúa sent, unir a totes les colles i impulsar la festa molt minvada a causa de la Guerra Civil Espanyola en aquella època.

Uns quants socis de les colles més arrelades a la festa foren els qui decidiren tornar a rebifar la Federació de Colles per no deixar perdre el romiatge -Duaso, Palau, Milà, Artigas i Soriano-.

En tots aquests anys, les diferents juntes directives han impulsat gran quantitat de projectes, com la instal·lació d’un monolit en honor a la Colles a la Plaça Trilla, les obres de manteniment i adequació de l'Ermita de Sant Medir de Sant Cugat i la dotació d'una seu estable i una entitat amb determinació al barri de Gràcia, formant part avui en dia del grup d'entitats amb més força, el G6.

Actualment, la Federació de Colles de Sant Medir col·labora amb ONG's i altres colles de cultura popular, així com també a les activitats que els diferents barris de la ciutat organitzen en honor al Patró.

Font: web de la Federació de Colles de Sant Medir


Lletra cedida per Anna Vives.